Återbesök hos veterinären

Idag var husse och jag på återbesök hos min veterinär och vet ni, idag lät hon bli att raka mig! :-) Fast hon tog ett sånt där skrapprov på mina nya utslag för att se om det kunde vara någon liten elak parasit men hon hittade ingen. Så det är nog bara min allergi som har blommat  upp igen. Matte är bekymrad och dyster för hon trodde att jag kanske höll på att bli bättre men det var nog bara tack vare kortisonsprutan jag fick förra veckan. Jag har fått MASSOR med nya fula kliande små märken den här veckan igen. Usch, det är inget roligt alls!

Veterinären tog bort mina stygn idag och hon tyckte att det såg bra ut. Min medel för det där dom kallar hypersensibilisering är inte klart ännu utan det dröjer nog ett par veckor till. Jag fick en ny kortisonspruta och tabletter som jag kan ta sen om det kliar för mycket innan vi kan börja med det här andra.

Efter veterinären åkte husse och jag upp till Torsö medan stackars matte fick stanna hemma alldeles ensam. Hon sitter bara vid datorn hela tiden och håller på med något som kallas uppsats. Och på söndag ska hon visst sjunga i kyrkan på högmässan. Ni som är kvar i stan (tvåbenta då) kan jag rekommendera ett besök på högmässan i St Johanneskyrkan för dom ska sjunga en massa fin musik som hon nynnande på när hon kom från sitt rep i torsdagskväll. Jag tycker i och för sig att det är lite konstigt när matte sjunger så jag vill mest bara pussa henne då för att få tyst på henne men om dom är flera i grupp så kanske det låter bättre....? Dom ska sjunga musik som är hundra år gammal vilket ju i mina öron låter hur gammalt som helst men det ska tydligen låta vackert.
Matte tipsar om en länk där det finns mer info om söndag:
http://www.musikijohannes.se/mainPage.aspx?action=news&id=633119663087031250

Jag återkommer med en rapport från Torsö efter helgen!
Trevlig Pingsthelg önskas två- & fyrbenta! Kom ihåg att pussa extra på era mattar på söndag för då är det Mattes dag!

Fler kompispromenader

Torsdag var en bra dag för när vi var ute på em träffade vi Guiness och hans matte borta vid volleybollplanerna. Vi lekte lite där och våra mattar diskuterade statusen för våra allergier och vad man kan prova för tricks för att bli av med dom. Sedan gick vi en runda i "skogen" (motionsspåret) i Pildamsparken . Fast innan vi kom så långt hittade vi den lilla fontänen vid parkens ena ingång och där passade vi på att bada. Guiness blev alldeles till sig och satte in hela huvudet i fontänen! Så här såg vi ut:

image9
Det är Guiness till vänster och jag till höger

image10
Det är det här också.... Guiness satsar på "the wet look" vilket jag tycker klär honom!

Efter vårt härliga bad fick vi springa lösa i "skogen" och busa runt & vi skötte oss riktigt bra så våra mattar verkade nöjda med oss. Hundrastplatsen fick vi inte gå in i för där var redan upptaget. Men det gjorde inget för då hade vi redan busat av oss det värsta. Jag tar gärna en repris på den promenaden också!

Torsdag i Magistratsparken

Det hände många olika saker i parken på mina rundor där under dygnet. Först på fm när matte & jag var ute kom det fram en så där tio stycken meterhöga tvåbentingar som ville hälsa på mig. Jag gillar den sorten rätt mycket så jag låg snällt i mitten och alla satt runt mig och klappade mig. Sen började dom kasta pinnar till mig och det var ju ännu roligare men sen kom deras fröken och sa till dom att dom hade gått utanför den gräns som gällde för hur långt dom fick gå. Oooppps! Fast jag tror jag lyckades charma fröken också så att dom fick lite dispans....
Konstigt med tvåbentingar med sånna regler, nästan som vi har det ibland....men jag tror att den sorten är någon slags tvåbent variant av valp så dom kanske också behöver regler.....

På kvällsrundan var jag och husse och mötte matte efter hennes körrep och gick en kvällsrunda i vår park. Då fick vi syn på en person som låg på gräsmattan. Matte tyckte vi skulle kolla så att han levde så vi pratade lite med honom. Jag ville pussa på honom också men han luktade lite starkt faktiskt.... men han verkade snällt. Vi såg till att han fick hjälp att förhoppningsvis slippa sova ute i vår park över natten. Det vill ju inte ens jag göra och jag har ändå päls.

Just det, igelkotten var också ute på kvällsrunda och yrade runt lite. Tror inte han gillade att det var nyklippt för det lät som om han gick runt och muttrade lite.

Kompispromenad

Igår kväll blev jag och matte inviterade på kvällspromenad tillsammans med Walle och Chivas (hoppas jag stavar ditt namn rätt). Mycket trevligt initiativ! Vi gick till Pildammsparken där vi fick springa lösa på hundrastplatsen. Jag gick lite i spinn över att Chivas matte hade någon rolig leksak i sin ryggsäck som jag bestämde mig för att jag skulle få låna. Så jag punktmarkerade henne runt i "hagen", puffade på henne och när inget hjälpte så skällde jag på henne. Fast då skällde matte på sitt vis på mig och sa att så fick man inte göra.
Walle & Chivas gruffade lite om en boll, så som unga tuffa hanar måste ibland, men jag försökte förklara att det inte är någon idé (fast matte påminde mig om att jag faktiskt också gör det ibland... jag rök ihop med min bästa kompis Nemo en gång om en pinne så att det uppstod blodvite.... lite pinsamt så här i efterhand... men det är sånt som händer ibland när man leker hårt....och vi blev genast sams igen. Förlåt igen Nemo om du skulle läsa det här!)

Vi fick sällskap i "hundhagen" en stund av en trevlig ettårig ridgebackhane som tyckte det var trevligt att träffa några andra killar man kunde umgås med.  Självklart sa vi! Efter det gick Chivas & hans matte på sitt håll och jag & Walle fortsatte runt Pildammsparken med våra mattar. Vi hoppade bl.a. upp på stora stenar & kollade in alla fåglarna. Det blev en lång tvåtimmarsrunda i det härliga vädret!

Vi avslutade rundan i "vår" park där vi träffade snygga tiken Tana som fortfarande luktar så gott att vi blev alldeles till oss. Hon uppskattade inte alls vårt uppvaktande utan suckade & tittade lidande på sin matte. Trist, hon verkar helt ha tappat leksinnet. Det är nästan så jag saknar brottningsmatcherna med henne även om hon mest brottade ner mig hela tiden... Hennes matte sa något om skendräktighet..... undrar vad det är.... verkar inte vara något kul i alla fall. Vi träffade en liten bedårande söt beagletös också och sen avslutade vi med flatteträff med vår kompis Guiness. OJ vad många kompisar!!! En toppenkvällsrunda! Det gör jag (& matte) gärna om! 

Matte hade kameran med sig men glömde förstås föreviga Chivas, Walle & mig utan kom först på det senare under rundan men några bilder blev det. Fast matte tycker att vi ska ta om den på flattegänget med lite snyggare bakgrund någon gång när vi ses. Fast som de stadshundar vi är tycker jag det är en representativ omgivning.... "hemma på vår gata i stan" liksom!

sigge + walle
Här är jag till vänster & Walle till höger.

flattar x 3
Och här är Magistratsparkens flattekillegäng -  jag, Walle och Guiness

Pricktest!

I förra veckan var jag hos veterinären för att göra pricktest för att se om jag är allergisk mot något. Ni som känner mig vet ju att jag har kliat å kliat å kliat å....mig sen i februari i år och det är inte alls roligt. Jag har provat många olika mediciner utan att bli bättre så då trodde de tvåbenta att jag nog var allergisk mot något. Det är därför jag bara får äta det här trista lågallergifodret och inte smaka några andra godsaker nu i åtta veckor för att se om det är något i mitt vanliga foder som jag inte tål. Det hoppas jag verkligen inte att det är för jag saknar leverpastej, köttbullar och andra smakbitar jättemycket!

Jag tycker mycket om min veterinär förutom att hon alltid plockar fram rakapparaten när jag kommer på besök. Den här gången tycker jag nog att hon överdrev lite.......

image4

Såhär ser jag ut nu! Till höger är det område dom gjorde pricktest på och till vänster har jag ett ärr efter en knuta dom tog bort när jag ändå var sövd. Matte hon tycker synd om mig men fnissar samtidigt lite över min mage, kallar den "din söta lilla nakenmage" och klappar där hela tiden. Lite pinsamt tycker jag! Okej, den gör ju att det fläktar lite extra nu när det börjar bli så varmt ute men jag hoppas ändå att pälsen växer ut rätt snabbt för jag tycker det se lite fånigt ut. Mitt ärr däremot tycker jag nästan är lite tufft.... fast då kanske jag skulle ha en bättre historia än den om knutan.... hm...får fundera över det.

Hur som helst visade pricktesten att jag är rätt mycket allergisk mot damm- & förrådskvalster och så lite mot katt också. Fast katter brukar inte vilja umgås med mig ändå så det känns inte som något större problem. Matte & husse har pratat något om att jag inte ska ligga i sängen mer men jag förstår inte alls vad det ska vara bra för så jag försöker smyga upp framåt morgonkvisten när dom sover riktigt tungt.

image6

Tvåbentingarnas tårta.....

Tv?bentingarnas t?rta

...såg ut såhär! Fin va? Fast några av gästerna påstod att tassarna var så små att det  mer liknade kattassar.
Men jag tycker tanken från matte var fin! Tack matte!

Födelsedag i lördags

Vet ni! Jag hade faktiskt födelsedag i lördags! Hela fyra år har jag hunnit bli.

Den här bloggen kan ses som en present från min matte & husse för jag har länge tjatat om att jag också ville ut i cyberrymden nu när jag har så många kompisar som skriver där. Och här är jag nu! Tack matte & husse!

Annars måste jag faktiskt klaga lite på deras firande av mig.... det har varit lite dåligt tycker jag. Jag fick i och för sig en ny pipleksak som nästan såg ut som en riktigt dummie och den tyckte jag om. Men tårta blev det ingen.... Dom säger att jag inte kan få någon sån fin leverpastejstårta som jag brukar eftersom jag bara får äta det här jädrans lågallergifodret just nu och i fem låååååååååååååååååååånga veckor till. Jaha! Det är väl bara att stå ut.

Men i söndags ordnade dom fika för mina tvåbenta vänner i alla fall med chokladtårta med vita florsockertassar på. Det var ju gulligt av matte! Den såg jättegod ut men jag fick inte smaka av den heller..... Men tvåbentingarna såg nöjda ut. Och jag fick busa lite med mina fyrbenta "kusiner", bada och äta tång och så (undrar om det ingår i lågallegidieten?) på Torsö som är en av mina absoluta favoritplatser så det var inte så dumt i alla fall. 


Mina första tassavtryck i bloggosfären....

Hej Alla!

här kommer mitt första försök att tassa ut i bloggosfären... Känns lite skakigt men roligt. Man måste våga prova nya saker.

Hoppas att någon hittar hit och läser om vad jag och min familj har för oss.


 Voff på er! / Sigge Cyberdog

tassavtryck


RSS 2.0