Bad i teaterfontänen...

är alltid skönt en varm sommardag. I början på juli var vi i Malmö ett par dagar och på en av våra promenader träffade matte och jag Guinness och Lena så vi gick på promenad tillsammans som avslutades med ett bad i fontänen utanför musikteatern. Av någon anledning umgås vi gärna i fontäner tillsammans! Guinness har tydligen inte riktigt vågat sig i där sedan sist vi badade tillsammans så jag fick visa honom hur man gör:
image21
Kom nu då! I med dig! (Sigge)

image22 
Jaa! Bravo! Visst är det skönt? (Sigge)

image23 
Vadå? Det har jag kunnat hela tiden! Tyckte bara att det var lite kallt om tassarna..... (Guinness)

Hoppas allt är väl med dig kompis efter din operation & att vi ses snart igen i Malmö!
/Din dykinstruktör

Rapport om årets Midsommar

Årets Midsommarhelg firades på Torsö. Min första flattekompis i Malmö, Nemo, kom och hälsade på oss tillsammans med sin matte och husse. Vädret var ju som ni kanske kommer ihåg inte det bästa... det regnade något helt enormt fast det var som vanligt värst för de tvåbenta. Vi flattefnattar gillar ju vatten! Okej, mer vatten man kan bada i då än när det kommer uppifrån men det är inte så farligt det heller och man kan ju se till att vattnet kommer från alla håll samtidigt då.... Nemos husse var snäll och offrade sig och lekte med oss i vattnet. Tror att han också tyckte att han var så blöt av vattnet uppifrån att det inte gjorde någon skillnad..

image14   Jamen KASTA då!!

image15 
Jag TAR den! Jag med!

image16 Nemo vann!

Vi trotsade regnet och gick och tittade på "Small Ship Race" som är midsommartradition i Torsö hamn. Det är ett race med hemmabyggda små båtar som med vindens hjälp ska segla mellan pirarna i hamnen. Vi missade det mesta av racet som trots vädret hade en liten tapper publik. Kolla in bilden på de dränkta tvåbentingarna där matte har lyckats fotografera oss f ur någon konstig vilkel så att vi nästan ser ut som EN flatte med två huvuden..... Skumt! Men vi är två, jag lovar!
image17

Efter denna blöta utflykt gick vi hem och försökte få två- & fyrbenta torra igen. Det blev lunch.....fika....middag...ja, ni vet, dom äter ju hela tiden dom där tvåbenta. Men regnet fortsatte att ösa ner så det var inte mycket annat att göra.
Framåt kvällen blev vi trötta och Nemo provade om han kunde få plats i Ruffas korg som stog hos oss. Den var lite för liten även om han gjorde sitt bästa för att få plats.....
image19

Våra gäster sov över & Nemo sov hos mig fast brevid min korg. Mysigt med kompisar som är kvar över natten tycker jag! Dagen efter var det lite bättre väder så vi kunde gå på en rolig promenad. Jag måste dela med mig av en fin bild till på oss kompisar:


image20 Nemo & Sigge

Tack för att ni kom och firade Midsommar med oss! Hoppas ni vill komma tillbaka en annan helg, i höst kanske, till Torsö med förhoppning om lite bättre väder.


Ruffa

Några av er träffade mig i Malmö i juni tillsammans med bearded collie tiken Ruffa. Hon bodde hos oss ett par dagar och som ni kanske minns var hon i behov av ett nytt hem då det av olika anledningar inte fungerade så bra där hon bodde innan. Jag kan glädja er med att hon har fått ett nytt hem i Blekinge där hon bor sedan mitten av juli och det verkar fungera jättebra. Jag är jätteglad för hennes skull och hoppas att hon trivs med sin nya familj.
LYCKA TILL lilla Ruffa-buffa! Både jag och min flock tycker det var kul att lära känna dig.

Här ser ni Ruffa och mig när vi var och fikade med matte på Margaretapaviljongen i Pildammsparken.

image12

Snygga Tana!

Snygga Tana
Måste dela med mig av en bild där matte lyckades fånga mig och snygga Tana på bild tillsammans.
Alla mina Magistratsparkskompisar vet vem Tana är och jag tror hon står rätt högt i kurs hos oss alla. Hon och jag brukar busa rätt hårt när vi ses, det är bara lite pinsamt att hon är så stark och snabb att hon oftast lyckas fälla omkull mig.... hm...tur att matte inte fångade DET på bild!

Tana och hennes familj har fått tillökning med en tvåbent liten valp har vi hört men vi har tyvärr inte träffat underverket ännu. GRATTIS från oss!

JAG ÄR TILLBAKA!!!

Hej kära vänner......om nu någon finns kvar här efter min lååååååååååånga frånvaro?
Jag är ledsen att jag totalt trillade ur bloggosfären igen efter min inledning som gick så bra. Det finns flera anledningar till detta.
Först ockuperade matte datorn fullständigt i tre veckor i slutet av maj/ början av juni med något skolarbete som kallas "uppsats". Den verkar bestå av en massa bokstäver och långa ord och en del svordomar tror jag om det nu var så att hon läste högt när hon satt där och knappade och jag låg under bordet och värmde hennes fötter..... Verkar inte vara något för mig. När hon väl var färdig hade hon tydligen kört slut på datorn för då ville den inte fungera mer. Den behövde nog vila efter alla långa dagar (och nätter...) Matte mumlade också något om att hon inte ville se åt en dator på flera veckor utan hellre ge sig ut på promenader med mig vilket ju var trevligt men det innebar ju att jag inte heller fick tillgång till datorn och min blogg...

Sen blev det Midsommar och sen började Sommaren som har inneburit rätt mycket resor, mest till Stockholm, utan tillgång till Internet men en massa andra skojiga saker istället. Ni ska få några utvalda bilder & berättelser från sommarens höjdpunkter här, det lovar jag.

Jag har faktiskt också varit rätt kass i flera omgångar i sommar pga min allergi och en massa konstiga följdsjukdomar så det har  blivit rätt många besök hos veterinären också. Rapport om det kommer senare.

Hoppas att ni är några som är kvar och vill fortsätta läsa om mig och min flock. Jag lovar att jag inte ska försvinna bort så där länge igen!! Det känns bra att vara tillbaka!
Voff på er!

RSS 2.0